News

Film biografic dedicat cântăreţului britanic Freddie Mercury

By 23 octombrie 2018 No Comments

Lungmetrajul “Bohemian Rhapsody”, un film biografic dedicat cântăreţului britanic Freddie Mercury, va fi prezentat cu mare pompă şi în avanpremieră marţi seară la Londra, reflectând pasiunea persistentă a publicului larg faţă de trupa Queen şi legendarul ei solist, la 27 de ani după decesul acestuia, informează AFP.

Această proiecţie va avea loc marţi seară la Wembley Arena, o sală de spectacole cu 12.500 de locuri, construită lângă celebrul stadion londonez pe care trupa Queen a susţinut un concert excepţional în cadrul unui eveniment caritabil, Live Aid, în 1985. Proiecţia este sold-out şi va începe la ora locală 17.30.

Pasiunea publicului faţă de Freddie Mercury şi influenţa trupei Queen nu au încetat să crească după moartea artistului britanic, decedat în 1991, la vârsta de 45 de ani, din cauza unei pneumonii asociată cu SIDA. De altfel, majoritatea vânzărilor de albume ale trupei a fost realizată după acea dată.

Filmul “Bohemian Rhapsody”, care va fi lansat pe 2 noiembrie în America de Nord, reprezintă încununarea unui proiect cinematografic ce a început în urmă cu opt ani. Pelicula explorează identitatea complexă a artistului britanic, bisexual, incandescent pe scenă şi cu o voce puternică în faţa publicului şi personaj rezervat în viaţa privată.

Filmul celebrează şi compoziţii celebre din repertoriul trupei Queen, precum titlurile legendare “We Will Rock You”, “We Are The Champions” şi, bineînţeles, “Bohemians Rhapsody”, o piesă care continuă să se plaseze cu regularitate în clasamentele dedicate celor mai bune cântece rock din toate timpurile.

Actorul american de origine egipteană Rami Malek a beneficiat de recenzii elogioase din partea criticilor de specialitate pentru modul în care l-a interpretat pe Freddie Mercury de-a lungul unui parcurs sinuos, ce a prezentat drumul spre glorie al artistului britanic.

WhatsApp chat