O pisică, exasperată de un șoarece care locuiește în aceeași casă, pune la cale un întreg scenariu pentru a-l prinde în capcană. Șoarecele, mereu cu un pas înainte, reușește să ia cașcavalul pus pe post de momeală, iar cel care e prins în capcană este motanul. Povestea se termină de fiecare dată la fel: pisica urlă de durere, gândindu-se cum să se răzbune.
Este cea mai cunoscută poveste despre pisici și șoareci, scurtmetrajele de desene animate “Tom și Jerry” fiind premiate de mai multe ori cu Oscar, de la debutul lor în 1940, devenind celebre atât în Occident, cât și dincolo de Cortina de Fier sau în Asia.

Tom și Jerry împlinesc în această săptămână 80 de ani, notează BBC News . Cele două personaje au fost create de Bill Hanna și Joe Barbera. Din plictiseală, cei doi animatori, la vremea respectivă în vârstă de 30 de ani, s-au gândit să inventeze o poveste cu pisici și șoareci, cu o întreagă intrigă, deși acest lucru mai fusese încercat de nenumărate ori.

Jasper și Jinx au fost inițial numele celor două personaje, iar prima serie, lansată în 1940, s-a intitulat “Puss gets the Boot” (joc de cuvinte care amintește de Puss in boots-Motanul încălțat).

WhatsApp chat